Kinderboekenweek groep 7

SocialSchools

De afgelopen 2 weken zijn we in groep 7 druk bezig geweest met de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar: Gi-Ga Groen!

Na de opening op het schoolplein (zo’n 2 weken geleden) zijn we aan de slag gegaan met het thema bij ons in de klas. Zo hebben we boekenkaften gemaakt, het reactiespel gedaan en zijn we langs de boekenkraam geweest om te kijken welke boeken we graag zouden willen hebben. Maar dat was lang niet het enige…

Afgelopen dinsdag hadden we namelijk de voorleesmiddag op school. De kinderen van groep 7 gingen voorlezen aan de kinderen van groep 4. Iedereen werd gekoppeld aan één of meerdere leerlingen, waarna de verhalen heerlijk werden voorgelezen door onze toppers! Overigens hebben we ook nog een aantal lekker chill gelezen in de klas, heerlijk om gewoon onderuit gezakt, ondersteboven, liggend of staand te lezen in de klas.

Dinsdagochtend zijn we ook nog naar een voorstelling op Het Plein geweest. De voorstelling draaide om het boek “Elke dag broerdag”.

In de tussentijd zijn we ontzettend druk bezig geweest met de schrijf- en tekenwedstrijd. Want wie o wie zou de Gouden Griffel en het Gouden Penseel winnen? Tijdens de voorleeswedstrijd (gisteren) werd dat bekend gemaakt. De Gouden Griffel is gewonnen door Jasper en het Gouden Penseel is gewonnen door Roya!

En zoals u hierboven al heeft gelezen, hadden we gisteren dus ook de voorleeswedstrijd. Nadat de voorrondes in groep 7 waren geweest, bleven Xavion, Mohammad en Tijn over. Van groep 8 deden Jealinn, Cyrille en Isha mee. Na 6 mega enthousiaste leerlingen en leuke verhalen kon er maar 1 iemand de beste zijn en dat was: Xavion!

Zo zijn we de afgelopen 2 weken druk bezig geweest en hebben we ons uitstekend vermaakt met het lezen! Dat is denk ik goed te zien aan de foto’s!

Voor nu een fijn weekend en tot maandag!

Groetjes,

Meester Jeffrey