Mission Control

SocialSchools

Afgelopen woensdag startte groep 7 aan een astronautentraining. Door middel van acht verschillende missies bereidden zij zich voor op hun eerste ruimtereis.

Zo leerden we bijvoorbeeld dat onze aarde deel uitmaakt van een zonnestelsel. We bestudeerden verschillende planeten en hebben een planetarium gemaakt dat we nu nog mooi kunnen bewonderen aan ons plafond in de klas.

Door met ovenwanten aan een raket te bouwen van Kapla konden we ervaren hoe het voor astronauten is om iets aan de buitenkant van het ISS te repareren. Dan heb je namelijk een pak met hele dikke handschoenen aan! Ook hebben we zo precies mogelijk bagage gewogen, omdat je naar de ruimte niet zomaar alles mee kunt nemen. Daarnaast leerden we wat woorden en zinnen in het Russisch en hebben we onze boterham op z’n kop proberen te eten.

Vanmorgen was het eindelijk zover: we mochten op reis naar de ruimte! Toen we op school aankwamen zagen we de Spacebuzz al staan. Dat was heel indrukwekkend!

Na een korte instructie van de crew van het ruimteschip werden we onder leiding van commandant André Kuipers de ruimte in gelanceerd. Door de nieuwste virtual en augmented reality technieken was het net of we écht in de ruimte waren!

Een onvergetelijk avontuur waardoor we weer heel anders naar onze prachtige planeet zijn gaan kijken!